Final North Metro Fires Update

π™π™„π™‰π˜Όπ™‡ π™π™‹π˜Ώπ˜Όπ™π™€: Significant progress continues to be made on the Round Top and Buck Rock Fires, the only active incidents left on the Oregon Department of Forestry (ODF) Southwest Oregon District following thunderstorms last weekend. ODF Southwest firefighters responded to more than 65 fires in a five-day period. Following aggressive initial attacks and coverage on incidents around the clock, nearly all fires have been extinguished, the largest reaching only 23 acres. 

On the Round Top Fire, located 10 miles northwest of Shady Cove, firefighters have mopped up 150-feet into the interior of the fire from its perimeter; it remains 23 acres in size. On the Buck Rock Fire, located 5 miles north of Trail, crews have mopped up past the 200-foot mark into the interior. It is also still holding at 17 acres. As progress remains steady and fire lines are holding strong, this will be the final update on these fires unless conditions significantly change. 

The Rogue Valley experienced clean air on Friday; multiple fires in Douglas County and Northern California have been causing smoke to settle across Jackson and Josephine counties. Through the weekend, smoke may settle once again throughout the region.

Share
%d bloggers like this: